Wisselingen

Een dag of wat geleden kregen we de uitnodiging om bij vrienden te komen eten. In dubbel opzicht is dat aangenaam. Het zijn aardige vrienden en wat ze aan voedsel voorzetten is altijd van bijzondere kwaliteit. Maar helaas, deze uitnodiging moesten we naast ons neerleggen, want in onze agenda stond al dat we rond dezelfde tijd verwacht werden voor een verjaardagsfeestje, met een drankje en uitgebreid hapje. Dat gebeurt wel vaker, dat plezierige uitnodigingen elkaar in de weg zitten. Met lichte pijn in ons hart meldden we de vrienden dus dat we aan hun uitnodiging geen gehoor konden geven, maar het wel graag tegoed wilden houden. En zo werd het zondag, de dag van het verjaardagsfeestje. Aan het begin van de middag komt er een whatsappje dat het verjaardagsfeestje niet door kan gaan. Familieomstandigheden. Ik had me op het feestje verheugd en nu gaapt er een grote lege zondag voor mij. Voor de zekerheid had ik mijn vaste zondagse tv-programma al in de opnamestand gezet. Dat leek nu nergens meer voor nodig. We zouden gewoon thuis zijn.
Voor Gade is de tijd die opeens zo vrij lijkt te komen een goed aanleiding om zich met verve op het plannen van de komende vakantie te richten. In de niet zo strikte rolverdeling die wij hebben is Gade hoofd vakanties. Met eindeloos geduld kan zij het Internet af zoeken naar fraai vakantie-onderkomens. En het moet gezegd, zij heeft daar een gouden hand in. In haar zoektocht consulteert zij telefonisch ook de vrienden waar wij oorspronkelijk te eten waren gevraagd. Die hebben veel vakantie- en Italië-ervaring, zeker in het gebied waar Gade dit jaar haar zinnen op heeft gezet. Het telefoongesprek, waarin ook het niet doorgegane verjaardagsfeestje even aan de orde komt, resulteert in een hernieuwde uitnodiging alsnog naar de vrienden af te reizen voor een mooie maaltijd gelardeerd met nadere informatie over de vakantiebestemming.
De zondag, die zo leeg en lang leek te zijn geworden, vult zich met genoeglijk samenzijn. En inderdaad, het etentje is weer van uitzonderlijke klasse. Als dat een omen is voor onze vakantie, wordt ook die geweldig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *