Zanger

Er is bezoek uit de stad U. Een vriend met zijn dochters. Dat is altijd weer een feestje. Tot mijn aangename verbazing vinden ook de dochters, jonge vrouwen inmiddels het nog steeds genoeglijk om hun vader te vergezellen bij zijn sporadische bezoeken aan ons. Het genoegen is geheel wederzijds.We lunchen samen, nemen wederwaardigheden door, doen een dobbelsteenspelletje waarvan ik overtuigd ben het van een van de dochters geleerd te hebben en die dochter zeker denkt te weten dat ze het van mij geleerd hebben. En daar kunnen we het dan lang over hebben, omdat we allebei bij onze eigen waarheid blijven.
Gade stelt voor samen naar een concertje te gaan van een mij verder onbekende singer-songwriter. Een prima voorstel voor een druilerige zondagmiddag. In de kas van de hortus botanicus staan 20 stoelen klaar voor de gasten. Slechts de helft zal gebruikt worden. Een klein gezelschap voor een mooi optreden van wat met recht een troubadour genoemd kan worden. Lieve liedjes, glashelder begeleid op zijn gitaar, van iemand die zeven jaar geleden het roer stevig heeft omgegooid, zijn huis verkocht en nu al zingend Europa doortrekt. Zijn liedjes verhalen van dat bestaan en van zijn ontmoetingen in Schotland, Scandinavië en ander plaatsen met gelijkgestemden. Hij woont nu her en der bij vrienden, musiceert op straat, geeft concerten en concertjes en geniet van zijn bestaan. 
De regen kletter op het glazen dak van de kas en wordt zo de ritmesectie bij zijn optreden. Wat kan het leven toch heerlijk ongecompliceerd zijn met goede vrienden op bezoek en bij een mooi concert. Met recht een feestje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.