Zeeman

Ik ben niet zo iemand die onmiddellijk weg zapt als er op tv een sterblok is. Het is ook weer niet zo dat alle commercials mij bekoren en ik met open mond en in stille bewondering de aanprijzing voor product A of dienst B volg. Ik ben een kritische consument die ook zonder dat het erbij staat, weet dat de reinigingswerking van die bepaalde tandenborstel wat overdreven wordt weergegeven en dat sodeknetter, die wijn wel heel erg goedkoop is. Als niet-drinker een aan mij niet bestede boodschap. Er zijn ook commercials die bij mij wat langer blijven hangen. Omdat ik ze grappig vind en leuk gebracht worden. Ach ja, kleine genoegens, ik weet het, maar daar heb ik vaak al genoeg aan.
Ik heb van mijn leven nog nooit iets bij Zeeman gekocht. Ik weet zo goed als zeker dat ik zelfs nog nooit bij een Zeemanwinkel naar binnen ben geweest. Niet dat ik iets tegen Zeemanwinkels heb, maar ik heb nog nooit iets nodig gehad dat ze bij een Zeemanwinkel verkopen en wat ik niet bij een andere winkel waar ik al klant was kan bemachtigen. Zeeman zat niet in mijn  systeem. Maar waar ik wel met genoegen naar keek waren de Zeemancommercials waarin twee charmante jonge vrouwen Zeemanartikelen aanprijzen. Van badlakens  tot rompertjes, van boxershorts tot feestjurkjes en van thermo-ondergoed tot huispakken. Inderdaad, niet direct zaken die tot mijn eerste levensbehoefte behoren, maar de twee actrices die deze waren aanprezen deden dat om een vrolijk makende en aanstekelijke wijze, de moeite van het kijken die 25 seconden zeker waard.
Mijn mannenclub organiseerde gistermiddag een  musicalconcert voor bejaard Nijmegen. Ja, soms slooft mijn club zich uit en zorgde voor een volle zaal met 350 mensen. Mijn aandeel bestond er uit dat ik een bejaarde dame ophaalde en na afloop van het concert weer naar huis bracht. Het was een plezierige middag en wat de middag nog plezieriger maakte was dat een van de zangeressen een van de door mij zo geapprecieerde Zeemanmeisjes was. Samen met haar collega’s verzorgde zij een gezellige middag met musicalliedjes. Het was simpelweg  genieten. Ik complimenteerde haar en haar collega’s. Eenmaal thuis tikte ik zeeman commercials in op mijn zoekmachine en bekeek de filmpjes nog eens. Kleine genoegens, ik zei het al, die zijn mij vaak genoeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *