Zilver

Een van mijn ‘hidden pleasures’ is het kijken naar het programma waarin drie B&B’s op tv met elkaar vergeleken worden en de eigenaren kort bij elkaars accommodatie ondergebracht worden. Zij beoordelen elkaar door een bedrag in een enveloppe te stoppen, een bedrag dat hoger, lager of gelijk aan de vraagprijs kan zijn. De B&B met de hoogste waardering wint de aflevering. Ook mogen de deelnemers elkaar verbetertips geven. Het programmaonderdeel waar de geweldige kneuterigheid van het programma het best naar voren komt. Het gaat dan over te hoog of te laag zittende stopcontacten, kledinghaakjes die ontbreken of een gebitsbakje dat node gemist wordt. Maar het meest erge van het programma zijn de beheerders die van hun kamers themakamers hebben gemaakt. Gade en ik reageren allergisch op themakamers waar je van schrik geen oog dicht doet. Voor ons geen themakamer en liefst ook geen al te overdadig ontbijt dat in dit programma in zo goed als alle gevallen veel te uitgebreid is en wel een hele kazerne met hongerige militairen kan voeden, maar waar wel kirrend over gesproken moet worden en o wee als de jus d’orange niet vers geperst is.
Vrienden vieren hun zilveren bruiloft. Ter gelegenheid daarvan zijn we door hen uitgenodigdĀ  in een B&B. Ik was getuige bij dat huwelijk, vandaar. Het zilveren paar heeft ons en de andere getuige gevraagd dit met hen daar te vieren, samen uit eten te gaan en te genieten van de naar hun zeggen voortreffelijke accommodatie.
Het was een mooi verblijf, diep in de Achterhoek. Het is goed met vrienden samen te zijn. We gaan meer dan smakelijk uit eten. Vergeten even dat er een aanslag gepleegd wordt op mijn suikerspiegel, want het is tenslotte een feestelijke bijeenkomst.
We praten nog wat na in de gerieflijke accommodatie. Het album met trouwfoto’s komt te voorschijn en dat laat zien hoe we er vijfentwintig jaar geleden uitzagen. We herkennen ons zelf nog net.
Ontbijt. Precies zoals het moet zijn. Niet te pompeus. Uitgebreide koffieochtend Dan nog even naar het kasteelmuseum vlakbij, een lichte lunch. Het kleine gezelschap breekt op. Ieder gaat zijns weegs. Goede vrienden, mooie maaltijden, prachtige accommodatie. Een zilveren bruiloftsviering met een gouden randje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *