Actie

Ik ben dol op acties en enquêtes. Dus gisteren had ik een topdag. Er was sprake van alle twee. Eerst de actie. Ik kreeg bericht dat ik met succes had meegedaan aan een actie van Milnerkaas. Ik had genoeg actiecodes gespaard. Op de kaas die ik koop, Milner 30+, licht gerijpt, zaten de laatste keren actiestickers met een code. Ik heb de codes naar Milner gemaild en kreeg bericht dat ik met succes de Milner Broodtrommel+Frisbee heb besteld. Ik kan deze schat vanaf nu afhalen bij een Primerawinkel in de buurt. Toen ik dit vanochtend aan Gade vertelde, vroeg zij zich verbijsterd af wat ik nou met een broodtrommeltje moest, of ik niet wist dat er boven in een verborgen hoekje nog twee stonden en wanneer ik als gepensioneerde nu dacht een broodtrommeltje nodig te hebben. Natuurlijk stuk voor stuk terechte opmerkingen en voegde ze er ook nog aan toe dat  ik  toch niet dacht dat ik met zo’n broodtrommeltje haar van haar vertrouwde plastic lunchzakjes kan afhouden. Alsof dat ooit mijn bedoeling geweest kon zijn. “Schrijf er in je stukje maar bij dat er bij jou gratis broodtrommeltjes zijn af te halen.” Over de frisbee was er geen discussie, die zal wel goed terecht komen bij de stiefkleinkinderen.
Over de enquête had ik Gade niet verteld. Ook daarover hebben we zo onze eigen ideeën. Als ik een enquêteur of enquêtrice ontwaar probeer ik mij zelf altijd zo te manoeuvreren dat hij of zij mij vraagt of ik even een paar minuutjes tijd heb. Voor een beetje vragenlijst heb ik altijd zeeën van tijd. Een week of twee geleden werd ik bij AH door een studente nog ondervraagd over de samenhang tussen mijn levensvisie en mijn gebruik van biologische producten. Je kunt maar ergens op af studeren.
Gisteren had de Gemeente een blik ambtenaren  open getrokken die wijkbewoners tussen de fietsen bij AH honderduit vroegen over de wijk in 2020. Het was leuk weer eens wat oud-collega’s bezig te zien met volstrekt overbodig werk. 2020, dan ben ik misschien al drie jaar dood, voegde ik hen toe. En tegen die tijd weet niemand meer dat ik vandaag een broodtrommeltje en een frisbee ben gaan halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *