Backpack

Over een paar  dagen vertrekt een net verworven kennis voor een aantal maanden, misschien wel een jaar, naar Nieuw Zeeland. Als ik haar een berichtje stuur of ze al aan het pakken is, krijg ik een ‘chat’ terug dat ze wacht op de speciale tas waarin haar rugzak de reis naar het ander eind van de wereld zal maken nog bezorgd moet worden. PostNL houdt zich niet helemaal aan zijn afspraken.
Nu heb ik niet meer de leeftijd om te ‘backpacken’, maar het is ook nooit, om in stijl te blijven, ‘my cup of tea’ geweest. Ik heb nimmer de aanvechting gevoeld om een deel van mijn bezit in een rugzak te stoppen en daarmee de wijde wereld in te trekken op zoek naar, ja naar wat? Het avontuur, het onbekend, jezelf? Ik ben nooit zo’n reiziger geweest. Niet dat ik niet gereisd heb. Ik ben in oost en west geweest. Van Japan tot Nicaragua en wel twintig keer in Rusland. Maar al die reizen waren van te voren keurig uitgestippeld, van hotel tot hotel,van programmapunt tot programmapunt. Niks geen avontuur, niks geen vraag waar te slapen of te eten. Een dichtgetimmerd reisschema.
Ook mijn vakanties tonen dat zekere stramien. Een fraai huisje in een mooie streek en zelfs de B&B’s onderweg zijn al gereserveerd. Er wordt weinig aan het toeval overgelaten. Soms leidt zelf zo’n gepland verblijf tot reuring. Als de boot naar het vasteland twee dagen niet vaart vanwege de storm of die keer dat we niet weg konden uit Bretagne omdat de benzinepompen niet meer bevoorraad en de wegen geblokkeerd werden. En dan was er nog die keer dat een vliegverbinding plotseling uit bedrijf was en er spoorslags naar alternatief vervoer gezocht moest worden om toch uit Rusland weg te kunnen. Ik kwam ook ooit op Schiphol aan, maar mijn koffer, geen rugzak, stond nog op het vliegveld van Tallinn. En die keer dat in een uitgestrekt Russisch bos de auto waar we in zaten onwrikbaar in de modder vast kwamen te zitten. Dat was mij allemaal avontuur genoeg.
Zaterdag vertrekt ze. Ik hoop dat haar bagage op tijd met haar mee kan reizen, want een backpackster zonder rugzak, hoe noem je die eigenlijk?

1 reacties op Backpack

  1. Roos schreef:

    Overdreven avontuurlijk! ;D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *