Bezet

Het leek de dag van de te vele afspraken. En zeker ’s avonds was het dat ook wel. Op de een of andere manier was ik vergeten de wedstrijd N.E.C.-Cambuur in mijn agenda te zetten. Ik heb nog zo’n degelijke papieren agenda, een week per twee pagina’s. Die geven een keurig overzicht wat er die 7 dagen te doen staat. Maar dan moet je dat er wel zelf inzetten. Handgeschreven. En op zaterdag 5 april stond er dus niets in. Toen twee weken geleden de bloggende Neef belde was het verwonderlijk dat wij, Gade en ik hem en zijn lief die avond  konden ontvangen voor een genoeglijk etentje. Meestal is het pas maanden verder dat er een gezamenlijke vrije avond is. Nu leek dat al na 14 dagen te kunnen. Ik schreef die afspraak met genoegen in mijn agenda bij zaterdag 5 april.
De afgelopen week bleek dat er die avond nog veel meer te doen was, waar ik bij verwacht werd. Op de eerste plaats was daar de niet genoteerde voetbalwedstrijd. Na afloop van de wedstrijd vorige week sprak ik met mijn eenmalige voetbalmaatje af ook samen de volgende wedstrtijd te bezoeken. Niet dus, want die bleek ook op 5 april. Ik gaf mijn voetbalmaatje mijn kaartje en dat van een verhinderde vriend. Zij ging met haar levensgezel.
Een van de leden van onze zaterdagse koffieclub gaf een groot feest. Op die een of andere manier had de uitnodiging ons niet bereikt. En ook dat feest was op 5 april gepland. Jammer dus. Wij wilden de afspraak met Neef niet afzeggen. Het was al een wonder dat er überhaupt een afspraak gemaakt had kunnen worden. Neef en lief zijn drukke baasjes. Dat leek deze dag ook voor ons te gelden.
De dag begon met de opening van de plaatselijke boekhandel, die via crowdfunding gered kon worden uit de klauwen van een failliete keten. Dan waren er nog wat kleine boodschappen te doen, moest een en ander voorbereid worden voor  een poëziemiddag de volgende dag  en toen kwam die drukke avond overbeafspraakte avond, die uiteindelijk toch uitmondde in een rustig en plezierig etentje met Neef en zijn vrouw, die overigens een alleraardigst rokje droeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *