Boem!

Toegegeven, ik ben een onhandige fietser. Mijn motoriek op het rijwiel ziet er niet vloeiend uit. Ik kan niet met losse handen rijden. Mag overigens ook niet.En behendig laveren langs obstakels vermijd ik liever door voor een ruimere omweg te kiezen. Ik heb ook pas op late leeftijd leren fietsen. Dat lag niet alleen aan mijn aangeboren onhandigheid, maar ook aan mijn bezorgde vader, die mij zo lang mogelijk van het rijwiel heeft weggehouden. Want met een fiets, zo dacht hij kon je vallen en pijn doen en dat was het laatste wat hij zijn nakomertje aan zou willen doen. Ik was 10 jaar toen ik leerde fietsen. Jaloers zie ik nu hummels van nauwelijks drie jaar al zwabberend en met een helmpje op door het verkeer rijden.
Gade en ook anderen verwijten mij geregeld dat ik onhandig afstap. Dat ziet er ook al niet uit omdat ik aan de ‘verkeerde’ kant van de fiest afstap. Dat is het gevolg van een andere hebbelijkheid. Ik ben rechtshandig, maar linksbenig. Ik weet niet of dat de enige reden is, maar het leidt wel tot een wat onbeholpen verlaten van het rijwiel. Het vorderen van de jaren draagt er ook nog aan bij. Het voelt ook allemaal een beetje stram en onhandig aan.
Gisteren besloot ik weer eens per fiets naar de stad te gaan. Als gevolg van mijn kwetsuur had ik meer dan twee maanden niet gefietst, anders dan de sessies op de hometrainer. Het was mooi weer en het voelde goed aan. Totdat we bij de fietsenstalling aankwamen. Daar begon ik na te denken hoe ik ook al weer afstapte. Ik schakelde onbewust de automatische piloot uit. Op dat moment had mijn fiets al alle snelheid verloren, mijn voet was echter nog niet op de grond en BOEM! ik kukelde om. Het zag er nogal dramatische uit en zo voelde het ook aan. Gade was in de vaste veronderstelling dat ik alle botten in mijn lijf had gebroken en ze zag mij hoofd tegen een rode zuil slaan en dacht daar al het mogelijke onheil bij.
De schade bleek mee te vallen, een ontvelde knie en een blauwe bil. Maar ik mag van Gade pas weer fietsen als ik een paar keer het op- en vooral het afstappen heb geoefend.

1 reacties op Boem!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *