Broek

Gade zorgt goed voor mij. Gade zorgt heel goed voor mij. Natuurlijk doe ik ook een heleboel zelf, maar een aantal dingen neemt ze me toch uit handen. Om maar een voorbeeld te noemen: het inpakken van de vakantiekoffers. Toen ik nog voor mijn werk geregeld verre reizen maakte, pakte ik zelf mijn reiskoffer in. Die koffer bevatte naast persoonlijke aangelegenheden ook een boel zakelijk rimram. Relatiegeschenken, werkverslagen en meer van die nu al sins jaar en dag niet meer noodzakelijke onzin. Maar de vakantiekoffer, eigenlijk twee kleine kofferjes, die pakt Gade in. Ze doet dat uit genegenheid, maar ook omdat ik slecht kan kiezen, te veel wil meenemen en dan vooral te veel van de verkeerde dingen en te weinig van de noodzakelijke dingen. Dit keer is het ook weer zo gegaan. Op de achterbank staan de koffertjes. Naar ik aanneem keurig ingepakt. Ik heb een groot vertrouwen in Gade haar inpakkunst.
Ik weet niet meer wanneer het ter sprake komt tijdens de rit zuidwaarts of dat het pas was toen we ter bestemde plaatse bij mijn nicht en haar vrouw waren Maar ik kreeg het over mijn korte broek, dat ik die lekker aan ging trekken of in ieder geval van plan was die aan te trekken. ”Ik heb geen korte broek ingepakt. Je hebt de hele afgelopen zomer bijna geen korte broek aangehad en ik wist dat het maar een graad of 23 zou worden en dan ga jij niet in een korte broek door een of ander Frans stadje lopen.” De weersverwachting geeft aan dat het aan het eind van de week even tegen de 30 graden kan zijn en dan is het niet alleen fijn om in een Frans stadje een korte broek te dragen, maar zeker ook om het huisje.
Zo komt het dat we bij de Carrefour tevergeefs naar een korte broek zoeken. Te veel tentmodel. Maar niet bij een lief winkeltje in Sarlat. Een model dat redelijk flateert. Vanochtend regent het een beetje. Ik trek een van de drie lange broeken die Gade heeft ingepakt aan.

1 reacties op Broek

  1. Femke schreef:

    Leuk verhaaltje Jan! Liefs van de buven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *