CBR

Corona, het klimaat, Amerika in het algemeen, Trump in het bijzonder, de stijging van de zeespiegel, het RIVM, sluiting van de horeca, mondkapjes, jihadistische aanslagen, de domme grijns van Baudet, de reis van de koning naar Griekenland, de nederlaag van VVV, mijn god, wat is er veel om over te miauwen. Het is niet goed of het deugt niet. De wereld lijkt van onheil aan elkaar te hangen. En dan weten we nog iet wat de persconferentie van dinsdagavond ons aan nieuwe beperkingen zal opleveren. “My home is my castle” leerde ik ooit, maar steeds meer wordt mijn huis mijn gevangenis waar maar beperkt bezoek mogelijk is en net als in een echte gevangenis fysiek contact niet getolereerd wordt. Anderhalve meter is heel ver weg en voelt als veel meer dan 150 centimeter.
Is er dan helemaal niets leuks meer te melden? Is het alleen maar kommer en kwel dat ons deel is? Zeker als ik mij realiseer dat de opsomming waar ik mee begon nog lang geen definitief rijtje is. Dat kan bijna ad infinitum worden aangevuld met wachttijden bij de telefoon (er zijn nog 23 wachtenden voor u, er zijn nog 23 wachtenden voor u, er zijn nog 26 wachtenden voor u).
Het wordt hoog tijd voor een positief berichtje. Lange tijd  nam het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen een prominente plaats in  in het rijtje grote en kleine ongenoegens. Nu is het nog steeds niet zo dat een rijbewijsverlenging een fluitje van een cent is en in een paar dagen gepiept. Zeker als er wat keuringen aan te pas moeten komen. Vanochtend wilde ik weten of ik na mijn 75e met mijn verlopen rijbewijs mag doorrijden. Via de website van het CBR kom ik er niet helemaal achter. Mijn rijbewijs verloopt een paar dagen na de datum die genoemd wordt dat je met een dan nog geldig rijbewijs mag doorrijden. Ik bel het CBR en echt, binnen de kortste keren, krijg ik een uiterst vriendelijke dame aan de lijn die mij gerust stelt en meedeelt dat mijn verlopen rijbewijs nog een jaar langer geldig blijft. Zij past direct ook wat ander termijnen aan zodat er geen sprake meer is van tijdsdruk in de procedure. Tot slot wenst zij mij nog een prettige dag. Ik begin bij haar maar niet over corona, het klimaat, Amerika in het algemeen, Trump in het bijzonder, de stijging van de zeespiegel, het RIVM etc.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.