Dieren

Afgelopen weekend kondigde Marianne Thieme haar vertrek uit de politiek aan. De mede-oprichtster van de Partij voor de Dieren zal binnenkort de Tweede Kamer verlaten. En zeer tegen de Nederlandse gewoonte in werd de voorbije zondag een zondag met een politiek randje. Als ik haar was geweest had ik met die aankondiging gewacht tot een paar dagen later. Op 4 oktober is het immers Werelddierendag en door haar vertrek iets uit te stellen had zij die dag zomaar tot Partij van de Dierendag kunnen maken en had de mededeling van haar verrek al die berichten over feestelijke katten- en hondenlunches die normaliter op die dag in de schijnwerpers worden gezet, kunnen overvleugelen. En was het niet aardiger geweest om die aankondiging dan te doen in Dieren, Wolvega of het Noord-Hollandse Koedijk dan in het veel minder diervriendelijke gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag.
Op de website van de Partij wordt ons al duidelijk gemaakt dat we ondanks haar vertrek uit de Kamer nog lang niet van Marianne Thieme af zijn: “Denk niet dat ik wegga. Weet dat ik me voluit voor onze gezamenlijke idealen zal blijven inzetten.” In de brief aan haar partijleden onthult zij ook wat zij zal gaan doen: “Ik ga de komende maanden het land door om lezingen over mijn boek Groeiend Verzet te geven.”
Ik houd heel erg van dieren. Daarvan kan mijn kat Harrie getuigen. Ik ben zeer op onze zwarte poes gesteld en zij zeker ook op ons, in ieder geval op de brokjes die wij haar geregeld voeren. Ondanks die gevoelens van warme genegenheid die ik jegens dieren in het algemeen en Harrie in het bijzonder koester is het nooit bij mij opgekomen om voor welke verkiezing dan ook op de Partij voor de Dieren te stemmen.
Marianne Thieme wordt opgevolgd door Esther Ouwehand. Naamgrappen zijn uit den boze. Ik lees in de standpunten van de Partij “ dat de functie van de dierentuin wat ons betreft verandert.

Eén reactie op Dieren

  1. Rein Verdijk schreef:

    Esther Ouwehand, van die zure haringen….? 😉🤣

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.