Domein

Men schare zes mannen rond een keukentafel. Mijn keukentafel. Al sinds jaar en dag houden die mannen zich bezig met het plaatsen van literaire teksten her en der in Nijmegen. Om de stad nog meer allure te geven. De teksten moeten de plaats waar ze komen te staan, versterken en de tekst moet door die plaats  extra zeggingskracht krijgen. Intussen zijn er een stuk of tien van die, zoals de mannen dat noemen, literaire bakens in de stad geplaatst. De mannen zijn niet allemaal meer van de jongste. Beter gezegd:  de mannen zijn allemaal niet meer de jongste. Nog wel geen tachtigers. Een fiks deel van hen is gepensioneerd, maar daarom niet minder actief. Gisteravond zijn ze weer bij elkaar gekomen om de stand van zaken te bezien, de vaart er in te houden en besluiten te nemen. De mannen worden het gauw eens over nieuwe teksten en plaatsen. Daar gaat aan gewerkt worden. Overleg met de ontwerper, met de gemeente, met de eigenaars van gebouwen waar de teksten geprojecteerd staan en met de leveranciers van de teksten.
De mannen gaan met hun tijd mee en buigen zich ook over de ontwikkeling van een website waarin al de bakens een plaats krijgen, toegelicht worden en op de kaart van de stad worden gezet. Het werk daarvoor hebben ze uitbesteed. Geen van hen is die vaardigheid meester. Er moet een pakkende domeinnaam voor de site worden gevonden. En dan blijkt dat de meningen botsen. Tal van variaties met woorden als literair, baken, wandeling, route, tekst, schrijvers, straat passeren de revue. Tot nu toe spraken de mannen zelf over literaire bakens. Literair wordt tamelijk elitair gevonden, maar wat zou daar op tegen zijn? Baken klinkt wel erg nautisch en wandeling wordt als naam afgewezen want je kunt ook op de fiets langs de diverse punten. Route is te algemeen en teksten is te veel omvattend. Het gaat toch niet om de reclameteksten in de mupi’s.
De mannen sluiten een compromis.
Als ik vanochtend mijn mailbox open blijkt dat een van de mannen er slecht van heeft geslapen. Hij komt met nog wat andere suggesties.  Het compromis lijkt van tafel. De discussie is heropend. Er kan, net als in de ministerraad die aan de gang is,  nog aan knoppen gedraaid worden.

1 reacties op Domein

  1. Dick Bos schreef:

    Heren,

    Wat denken jullie van de suggestie: http://www.kiekdeur.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *