Eiland

Ik had niet gedacht dat ik ooit nog iets van de Vierdaagsefeesten zou meepikken. De afgelopen jaren was ik druk doende met de Vierdaagse zelf als vrijwilliger in het Uitvoerend Comité en dat was voor mij voldoende. De feesten liet ik zonder moeite aan mij voorbij gaan, zonder het idee te hebben dat ik veel miste. En zie, het eerste jaar dat ik niets meer met de Vierdaagse zelf van doen heb stort ik mij in het feestgedruis. Nou is dat storten misschien een iets te groot woord voor het omzichtige geschuifel dat mijn voortgang geworden is. Bovendien heb ik nog wel de drukte van de stad zelf gemeden en het feest meegevierd op het eiland dat gevormd is door de aanleg van de Nevenwaal. Gade was de dag er voor op verkenning geweest om te zien of het eiland voor mijn driewieler bereikbaar was. En dat bleek het naar haar zeggen te zijn. Er was een voorstelling daar op het festivalterrein die haar wel aardig leek en een restaurant waar het goed eten leek. Sinds kort beschikt ons gezin over een gezinsapp en uitstekend middel om op korte termijn afspraken te maken. Via die app nodigde Gade de gezinsleden uit om elkaar maandagavond op het festival-eiland te treffen, om half zeven voor de restaurant tent. Dochterlief met partner en vriendin regeerden positief, Zoon en schoondochter voegden zich later bij ons gezelschap. Ex kon niet, maar dat kwam een dag later goed toen ik met haar de traditionele viering van onze huwelijks- en scheidingsverjaardag op traditionele wijze vorm gaf.
Ook zonder haar  werd het een genoeglijk etentje in de sfeer die mij deed denken aan de festivals waar ik vroeger wel eens naar toeging. Een ongedwongen sfeertje, met mensen die uitstraalde het gezellig te willen hebben. En ongedwongen en gezellig werd het.
Gade en ik zagen bij het vallen van de avond een knotsgekke voorstelling van de YoungGangsters. Vaudeville-achtig theater met slapstick en zich zelf relativerende acteurs.
Toen we naar huis fietste, het liep tegen middernacht, zagen we nog heel wat mensen feestwaarts de stad in trekken. Over een paar uur zouden de eerste wandelaars vertrekken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.