Huisbewaarster

Als Gade en ik voor een paar daagjes weggaan is er altijd ook weer de vraag wat doen we met Harrie. Harrie, dat is inmiddels naar ik aanneem genoegzaam bekend, is onze kat. Wij zijn zeer op Harrie gesteld en wij veronderstellen graag dat Harrie ook zeer op ons is gesteld. Natuurlijk weten wij dat zijn genegenheid vooral bepaald wordt door het feit dat wij hem geregeld te vreten geven. Niet voor niets luidt het overbekende spreekwoord dat de liefde van de kat door zijn maag gaat. Als wij uitsteeds  zijn moet er gezocht worden naar een oplossing om aan Harries voerbehoefte te voldoen. Dat betekent dat Harrie in de ochtend de helft van een klein blikje moet worden voorgezet en in de loop van de dag een schaaltje met droge brokjes.  Als wij een nachtje weg zijn is er altijd wel een buurvrouw die met liefde dat taakje voor een dagje op haar neemt. Maar gaan wij langer weg dan vinden wij dat Harrie niet alleen gevoerd moet worden, maar ook wat sociaal contact moet hebben. Daar hebben wij een uitstekende oplossing voor. Als wij wat langer weg zijn is er onze vaste huisbewaarster die kort voor ons vertrek de huissleutel komt ophalen en dan als wij weg zijn op huis en haarden en zeker ook op Harrie past. Dat geeft een gerust gevoel.
Ook de afgelopen week,  wij waren in de Achterhoek, trok onze huisbewaarster bij ons in. We vragen haar ons huis in die tijd als het hare te beschouwen en dat wat nog in de koelkast of elders  aan levensmiddelen staat naar believen te gebruiken. Zo ook deze keer. Maar als wij terugkomen van ons midweekse verblijf treffen wij een koelkast aan die voller was dan toen wij vertrokken en in de koffiebus liggen cups van een ons onbekend merk. Er is niet alleen op het huis gepast, maar ook heel wat voedsel en drank achtergebleven, een koelkast vol. Als ik haar daar een berichtje over stuur krijg ik te horen dat wij het allemaal mogen opmaken.
Vanochtend kwam de huisbewaarster de sleutel weer terugbrengen. Onze dank was groot, mede namens Harrie en we hebben haar de door haar achtergelaten voedselvoorraad en drank weer mee teruggegeven. Er is weer ruimte in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *