Kaartjes

Ik ben mijn tijd een paar dagen vooruit. Ik zag gisteravond de voorstelling ‘De Verleiders: de casanova’s van de vastgoedfraude’ in Theater Markant in Uden. Die voorstelling is op 27 november pas in Nijmegen te zien. Maar daar was ie al een tijdje geleden stijf uitverkocht. Met Udense vrienden dus bij hen gaan kijken. Ook daar waren alleen de vijf onverkoopbare stoelen achter de techniek leeg. Ik ga af en toe in Uden naar het theater. Het aardige is dat dat bezoek meestal vooraf wordt gegaan door een plezierig etentje bij die vrienden. Zo ook in dit geval. Besloten wordt iets eerder te  vertrekken en dan koffie te drinken in theater. Even de kaartjes pakken.  De vriendin worstelt zich door een stapel toegangsbiljetten. Die zijn voor komende voorstellingen en er zitten er ook een paar bij van voorbije optredens. “Altijd leuk om te bewaren”, zegt vriendin. Inderdaad, wie wat bewaart, die heeft wat. Maar niet de kaartjes voor de voorstelling waar wij naar te zouden moeten. Er wordt een ander laatje opengetrokken. Weer een hele stapel papieren en papiertjes, maar geen kaartjes. Ah, misschien in de tas van de vriend. Mogelijk heeft hij ze op zijn werk uitgedraaid?  Maar in de tas zit van alles, maar geen kaartjes.  Vriend blijft ijselijk kalm. “Ik draai ze wel even opnieuw uit.”
We zijn nog op tijd in het theater om een snel kopje koffie te nuttigen. In de foyer loop ik tegen een Nijmeegse vriend aan die het ver geschopt heeft in de vastgoedwereld. Ook hij is naar Uden uitgeweken omdat Nijmegen uitverkocht was. Ik vraag hem of hij ook nog in het stuk voorkomt. Gelukkig niet, had ik ook niet verwacht. Wel wordt de instelling waar hij nu orde op zaken aan het stellen is, genoemd.
Het belletje dat het begin van de voorstelling aankondigt klingelt. En dan duiken Gade, de vrienden en ik in een bruisende voorstelling subliem acteurstoneel. Ik word overdonderd door hun spel en ben verbijsterd door het verhaal dat ze vertellen met getallen waarvan ik zelfs in mijn stoutste dromen niet zou weten hoe ik ze zou moeten schrijven.
In de speellijst zie ik dat de eerste voorstelling waar nog kaartjes voor te krijgen zijn op 9 december is. In Franeker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *