Kersen

Sinds een echte schoondochter, nu drie weken, hebben wij ook een echte familie-app. Een initiatief van de schoondochter, die zoiets ook meebracht uit haar eigen familie. Zij vond dat ook haar nieuwe familie maar over een eigen app moet beschikken en richtte deze in. Leden zijn naast ik zelf mijn kinderen en hun al dan niet gelegaliseerde partners en Ex en Gade. Berichtjes van allerlei aard vliegen over en weer.
Een paar dagen geleden meldde Ex zich op het net met de mededeling dat zij omkwam in de kersen. Dankzij mijn levendige fantasie zag ik haar, zoals Dagobert Duck een duik nam in zijn geldpakhuis, mijn Ex crawlend door een schuurtje dat tot de nok was gevuld met kersen, heel veel kersen. Zij nodigde ons van harte uit om naar believen haar van haar voorraad kersen te verlossen. Een paar jaar geleden, niet langer dan 5 ,had zij een kersenboompje gekocht in de oprechte veronderstelling dat zij de hand had weten te leggen op een laagstam morellen boompje dat over geruime tijd niet hoger dan tussen de 2½ en 3 meter zou worden. Maar waarschijnlijk heeft aan het miniboompje een verkeerd etiketje gezet. In een paar jaar is het boompje uitgegroeid tot een heuse boom, die rijke vrucht draagt. En niks geen morellen, maar volrode zoete Betuwse kersen. Inmiddels heeft zij dozen vol geplukt en ons opgeroepen mee te genieten van de rijke oogst.
Vanochtend zij we op de koffie geweest bij Ex. Koffie met kersen. Ik voor het eerste helemaal naar Hatert op mijn nieuwe supersonische driewieler die daardoor mooi de gelegenheid kreeg aan mij te wennen. We bewonderden de uit de kluiten gewassen boom, die door Ex tot op reikhoogte ontdaan was van zijn vruchten. Aan de bovenste lading doen zich eksters, merels en ander gevogelte te goed. De boom lijkt een heftige ontkenning van het gezegde Boompje groot, plantertje dood . Zorgt nu zelfs door zijn rijke bladertooi voor wat overlast bij de buren. Ik ruik de Rijdende Rechter .
We arriveren thuis met heel wat kersen. Ik whats-app het telefoonnummer van onze tuinman die de boom vakkundig kan snoeien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.