Kiki

Gaat Kiki’s kuit het houden? Tijdens haar kwartfinale een medische time out. Haar kuit wordt stevig ingetapet en ziet ze wint. Door naar de halve finale. Vanmiddag tegen Williams. Een van de twee. En zal haar kuit het houden?  Het vaderland siddert. Het zal toch weer niet misgaan? Nog steeds lijkt de wond te schrijnen van een gemist Europees Kampioenschap voetbal. Dat wordt nog een verergerd door dat de oranje elf deze week wint van Polen, een land dat wel naar Frankrijk gaat en daar om de hoogste Europese eer zal gaan strijden. Ja, er wordt wat af geleden op sportgebied. De media staan er bol van. Het is nog maar een paar weken geleden dat we Max Verstappen op het schild hieven. We hadden een nieuw idool, maar in de eerst volgende  race parkeerde hij bij de training en in de race zelf zijn auto, bolide heet dat in die kringen, tegen een muurtje. Boem, van het schild af, tegen een muurtje. Stuurfout.
En toen was er gelukkig Steven Kruijswijk. Die zou, we wisten het allemaal zeker, de Giro d’Italia winnen. Drie minuten voorsprong op nummer twee, dat kan toch op geen enkele manier misgaan. Maar in het parkoers zat een bocht te veel. En in die bocht geen grazige weide, waar je rustig kon uitbollen en ongeschonden weer op je fiets stappen. Niets daarvan. Een ijsmuur. Fiets in de kreukels, fietser in de kreukels. Weg overwinning. Stuurfout.
En dan is er nu Kiki. Niet geplaatst, maar steeds een stapje hoger. Bijna in de finale van Roland Garros. Zal toch niet waar zijn? De presentatrice van ‘Met het oog op morgen’ merkte op dat je bij tennis gelukkig geen stuurfouten kunt maken. Nee, dat niet, maar hoe zal een ingetapete kuit het houden. Haar coach houdt al een slag om de arm. Misschien start ze wel helemaal niet. Voor een sportvolger worden het angstige tijden.
Trouwens al een tijdje niks van Dafne Schippers gehoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *