Maat

Onze vakantie bestaat dit jaar naast het huisbewaarder zijn uit het maken van kleine uitstapjes. En zo togen wij naar Drenthe, naar de plaats waar wij zoveel goede herinneringen hadden liggen. Ook daar traden we een hele tijd als huisbewaarder op en pasten op het lieflijke boshuis aan de rand van het Dwingelderveld. Neef huurde dat huis. Het trad menigmaal op als decor voor een van mijn blogs. Naast het huis hielden wij ook een oogje op Gijs de kat. Toen neef weer een hond aanschafte had Gijs het wel gezien en ging dood. Kort daarop besloot Neef met zijn vrouw te emigreren naar Frankrijk om daar een B&B te bestieren. In het Frans is dat een chambre d’hote, wat toch veel uitnodigender klinkt als bed & breakfast, zeker sinds de EO daar zo’n vreselijk programma-format van heeft gemaakt. Maar met het vertrek van Neef verloren wij ons zo geliefde vakantieplekje.In Drenthe konden wij het niet laten toch even te gaan kijken hoe Neefs huisje er nu bij stond. Dat was schrikken. Het huisje was leeg, heel erg leeg en de tuin was in die paar maanden al heel erg verwilderd. Geen charmante wildernis, maar gewoon een zootje, waar de natuur steeds verder ongebreideld oprukte zonder schoon en uitnodigend te willen zijn. Een tranentrekkend monument voor de verloedering dat ons niet vrolijk stemde.
Gelukkig maakte het verdere verblijf in Drenthe weer alles goed. De buien dreven over en in een frisse avond genoten wij in de bossen van Diever van Maat voor Maat van Shakespeare in een sprankelende enscenering door plaatselijke theater. Shakespeare met liefde afgeborsteld, goed voor een reeks uitverkochte voorstellingen. Werkelijk een feestje!
De nacht brachten wij door in een B&B. Dat maakte ons duidelijk dat je die hebt in alle soorten en maten, deze had voor ons de juiste maat. Voor wie in Drenthe overnacht hèt adres.
En omdat we toch in Drenthe waren ook maar even naar het Drents museum geweest naar de expositie Sprezzatura, Italië op zijn kleurrijkst.
Een blog als een advertorial. Ik moet oppassen mijn onafhankelijkheid niet te verliezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.