Ontbijtvergadering

En dan zeggen ze nog wel eens dat een pensionado een kalm bestaan heeft. Maar ik heb al een ontbijtvergadering achter de rug. Een commissietje waar ik in zit kwam vanochtend al om 09.00 uur bij elkaar om het een en ander te bespreken. Als je nou dacht dat er haast bij geboden was en er onuitstelbare besluiten genomen moesten worden, dan heb je het goed mis. Ik heb geen zin meer in commissie en werkgroepen waar belangrijke zaken aan de orde komen. Ik wil me alleen nog maar druk maken over futiliteiten en daar dan lang en gedegen over bijeenkomen en geen besluiten nemen. Als je het op de keper beschouwd is eigenlijk alles onbelangrijk en lost uiteindelijk alles zichzelf op. Ik heb ooit een brandweercommandant horen zeggen dat hij bij het meest succesvolle bedrijf werkte. “De brand gaat altijd uit”, merkte hij met een trotse glimlach op.
Maar ik moest vanochtend dus al ergens zijn op een tijdstip dat ik normaliter net mijn tanden heb gepoetst en fris gedoucht de nieuwe dag begin. De voorzitter van het commissietje had als locatie voor de vergadering een café-restaurant uitgekozen, waar ook ontbijten worden geserveerd. Maar gezien mijn uitgewogen eetpatroon had ik mij voor vertrek – voor mij nog zo goed als midden in de nacht – toch al tegoed gedaan aan mijn reguliere ontbijt,  yoghurt met muesli en een fijngesneden appeltje. In het restaurant dacht ik mij dan ook te beperken tot een kopje cappuccino, maar toen er een schaal met zacht geurende mini-croissantjes op tafel kwam, kon ik de verleiding toch niet weerstaan en deed mij tegoed aan twee kleine broodjes met een half plakje kaas. Ik was tenslotte aan het werk, vrijwilligerswerk weliswaar, maar van mijn lieve moeder had ik destijds geleerd dat wie werkte ook goed moest eten.
De vergadering kabbelde met deels volle monden rustig door, week geregeld van de agenda af en eenmaal weer thuis realiseerde ik mij dat we eigenlijk niets besloten hadden. Een bijeenkomst naar mijn hart. Maar het was goed elkaar even te spreken. Het voordeel van een ontbijtvergadering is dat je na afloop van de bijeenkomst je nog een hele dag voor je hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *