OV

Ruim een maand geleden krijg ik een mailtje van de Klantenservice OV-chipkaart: “Geachte heer Roelofs,
Uw OV-chipkaart met nummer 3528 0234 4295 7378 verloopt op 15 maart 2021. Wilt u blijven reizen in het openbaar vervoer? Vraag dan nu alvast een nieuwe kaart aan.
Het is zo’n berichtje waarvan je denkt dat je dat niet moet vergeten te doen, maar dat steeds verder naar onder zakt op het scherm van ingekomen berichten. Vanmiddag ben ik er mee aan de slag gegaan. De grote vraag is natuurlijk of ik nog wel een nieuwe kaart nodig heb. Reis ik nog wel eens met het openbaar vervoer? In 2011 al schreef ik het volgende gedicht:
Reisdoel
Zet m’n koffers in de kast
of schuif ze liever nog op de vliering.
Ze kunnen helemaal achterin,
ik heb ze niet meer nodig.

Het verre reizen is voorbij.
Ik blijf nu dicht bij huis
en overpeins m’n dromen.
Van wat is uitgekomen
geniet ik nog eens na.
En wat een droom bleef,
moet dat maar blijven.

Ik zet theewater op.
Het loopt al tegen vijven.

Voor het bereiken van dat doel heb ik geen OV-chipkaart nodig. De mooiste reizen maak dan wel vanuit mijn luie stoel. Maar stel dat ik nu gewoon hier in de stad een stukje met de bus moet, dan heb ik een chipkaar nodig. Ik kijk op de site van Mijn . OV. Die leert mij dat ik nog geld heb staan op mijn kaart. Maar liefst € 32,12.
Daar zie ik ook dat ik met mijn bijna verlopen kaart voor het laatst op 19 juni 2018 heb gereisd. Ik kan dus al bijna drie jaar zonder OV-chipkaart door het leven. Geen kaart meer aanvragen lijkt ook een capitulatie, de immobiliteit lijkt definitief te gaan winnen. Met een kaart geef ik mijzelf in ieder geval nog het idee dat ik de bus of trein kan nemen. Niet dat dat gebeuren zal, maar als ik wil kan het. Een kaart vervangen kost € 7,50. De OV-site vertelt mij ook dat dat gemakkelijk en snel kan. Ik zoek er een mij flaterende foto bij  en vraag een nieuwe kaart aan. Die is dan weer vijf jaar geldig. Al die tijd heb ik dan toch in ieder geval het idee dat ik nog weg kan met trein of bus. Een mens kan zich wat wijs maken.

Eén reactie op OV

  1. Jet schreef:

    Goed gedaan Jan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.