Persconferentie

Het onontkoombare duo Mark & Hugo (voor al uw maatregelen) heeft weer gesproken. Toegegeven, het is geen wervelende show vol glitter en glamour, maar telkens weer trekt het miljoenen kijkers, goed voor kijkcijfers waar  menig ander programma zijn vingers voor zou aflikken.
Hoe ziet zo’n optreden er uit? Iets voor zevenen komt er een verslaggever in beeld die gaat vertellen wat het illustere duo straks zal gaan zeggen. Een groot deel van hun tekst is namelijk al een tijdje uitgelekt en we weten dus wat we kunnen verwachten. Dan wordt overgeschakeld naar en perszaaltje ergens op het Haagse Binnenhof. Twee katheders voor een saai achterdoek. Een deur zwaait open en als eerste komt de glimlach van de premier binnen, onmiddellijk gevolgd door de minister-president zelf en zijn secondant. Zij nemen hun plaatsen in en als het beeld wat uitzoomt staat tussen de twee bewindslieden zo maar ineens Irma, de gebarentolk. Als een omgekeerde Hans Klok-verdwijntruc is zij uit het klaarblijkelijke niets te voorschijn gekomen. Allez-hopla! Visueel is het spectaculairste deel van de show nu wel voorbij. Het blijft natuurlijk hinderlijk dat zowel Mark als Hugo door het optreden van de gebarentolk heen blijven praten. Dat leidt maar af van wat Irma c.s. laat zien. Maar gelukkig weten we al wat Mark&Hugo (voor al uw maatregelen) te vertellen hebben. Weinig nieuws. Er is dan ruimte voor vragen naar de bekende weg en als de regisseur dat genoeg vindt en Mark en Hugo buiten beeld en via nos.nl nog te beluisteren zijn, komt de verslaggever die ook in het voorprogramma stond weer aan de beurt met een samenvatting van wat hij eerder al aankondigde en wat Mark & Hugo( ja, inderdaad, voor al uw maatregelen) zojuist verteld hebben. En zo krijgen binnen het half uur drie keer te horen dat de basisscholen weer open gaan en verder verandert er niets.
En dan is er M, en ja hoor Margriet (ik praat altijd door mijn eigen vragen heen) keuvelt met Sven en PeterR over wat Mark&Hugo (…) eigenlijk bedoeld hebben.
En dan is het bijna 21:oo uur. We kunnen nergens meer heen. Tijd voor OP1. Ik krijg te horen dat er een persconferentie is geweest. Nog even horen wat Jinek te melden heeft…

Eén reactie op Persconferentie

  1. Dorry schreef:

    Geweldig dit, precies zoals ik het ook al maanden ervaar, ppppfffff

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.