Persdienst

Aan het einde van het officiële gedeelte van de evaluatiebijeenkomst komt de vraag op wat we willen zijn. Een persdienst of gaan we ook echt nieuws maken, een eigen dagelijkse nieuwsuitgave verzorgen. Even wat toelichting. We zijn de medewerkers van de dienst communicatie van het Uitvoerend Comité van Stichting De 4Daagse. En de dagelijkse nieuwsuitgave behelst niet meer dan de dagen van de Vierdaagse. We komen er niet uit. Voor een deel verzorgen we al eigen nieuwssites via het web, maar om nu helemaal op de stoel van de media te gaan zitten, nee dat lijkt nu ook niet de bedoeling. Het gesprek herover is de serieuze opmaat van een evaluatiebijeenkomst die verder vooral bestaat uit een uitgebreide en smakelijke barbecue en genoeglijke kout.
Ik heb een paar weken geleden nogal abrupt afscheid genomen van de Dienst en de collega’s. Een onbenullige struikelpartij, een afgescheurde achillespees en voorbij was voor mij mijn aandeel aan het werk van de Dienst. Nu zag ik iedereen weer terug. Voor de evaluatiebijeenkomst. Het is een van mijn eerste echte uitstapjes. Ik wordt opgehaald en we rijden naar een collega die zijn riante onderkomen beschikbaar heeft gesteld voor deze bijeenkomst. Hij heeft ruimte genoeg en het overdekte terras biedt een plezierige ambiance.
Meelevend wordt er gevraagd naar mijn welbevinden. Ook naar dat van een collega die een nog veel zwaardere ingreep heeft ondergaan. Ik ben nu al vanaf 2000 lid van deze club. We zien elkaar maar gedurende een week per jaar. Een bijzondere week weliswaar. En toch is er die plezierige betrokkenheid op elkaar. Zwijmelend zou ik het kunnen hebben over vierdaagse sfeer, gezelligheid en dat soort niet te vangen zaken. Misschien is het dat ook wel en moet je niet proberen dat in woorden te vangen.
De barbecue is overvloedig. Er blijft veel over, heel veel. Het begint te donkeren, het wordt ook langzaam kouder. Het gezelschap breekt op. Ik krijg succes toegewenst voor mijn controlebezoek aan de chirurg de volgende dag. Die heeft inmiddels mijn wond schoongemaakt, weer een kweekje gemaakt waar ik donderdag meer over hoor. Maar het heeft er alle schijn van dat ik volgend jaar met de vierdaagse weer van de partij kan zijn. Verheug me er nu al op.

1 reacties op Persdienst

  1. Ger Loeffen schreef:

    Je aanwezigheid op De Kievit werd zeer op prijs gesteld. En, als mensen mij vragen – maar ze vragen mij niet – is jouw bijdrage aan de vierdaagse van 2014 zeer gewenst. Ik hoop nog jaren met je te mogen samenwerken. Deo Volente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *