Storing

Apparaten horen het te doen. En niet een beetje, maar helemaal. Apparaten staan de mensheid ten dienste. Af. Uit. En het maakt niet uit wat voor een apparaat. Een auto, een slagroomklopper, een koffiezetapparaat, een vaatwasmachine. En ook een tv. Die horen het vlekkeloos te doen. Daarvoor heb je ze aangeschaft. Om het te doen. Daar dacht mijn tv een paar dagen geleden anders over. Ik zet hem aan. Eerst verschijnt dan in chocoladeletters de merknaam op het scherm en vervolgens het beeld van de zender die ik heb aangeklikt. Zoals gewoonlijk een stralend helder beeld, nog stralender en meer helder dan de werkelijkheid ooit kan zijn. Maar de mensen die ik afgebeeld zie praten in het luchtledige. Hun monden gaan wel op en neer, maar er komt geen geluid  uit. Ze zien er uit als vissen op het droge, happend naar een beetje lucht. Ik zap door naar andere kanalen. En daar idem dito het zelfde. Beeld in overvloed maar geen geluid. Tv, radio, internet en telefoon worden bij mij thuis gebracht door UPC. Doorgaans ben ik tevreden over UPC, maar ik vind wel dat ze onverwijld mij dat moeten brengen waarvoor ik betaal. Ik bel via mijn vaste telefoon het servicenummer. Noem mijn postcode en huisnummer en moet vervolgens een fiks aantal toetsen indrukken om bij de juiste storingsjuffrouw uit te komen. Zij luistert geduldig naar mijn probleem aan en ik hoor haar via haar toetsenbord (zachte tikjes op de achtergrond) op zoek gaan naar de oplossing: “Het beste is het de horizonbox uit te schakelen en de stroom er 10 seconden helemaal af te halen en dan opnieuw te starten.” Ik schakel de box uit maar verlies daardoor ook het telefonische contact met de storingsjuffrouw. Ook de telefoonverbinding loopt via de box! Ik schakel alles weer in en zie er is weer beeld en hoor er is weer geluid. Lang leve de storingsjuffrouw met wie het contact verloren ging.
De telefoon gaat. Het is de storingsjuffrouw: “Ja, de verbinding werd verbroken.” Ik vertel haar dat het euvel verholpen is en bedank het voor haar attente terugbellen. Wat een service. Zijn de verhalen die er gaan over UPC dan toch niet waar?

1 reacties op Storing

  1. Rein Verdijk schreef:

    Dat aan en uitzetten van de box heet in vakjargon ‘resetten’ en is in 99% van alle storingen een adequate oplossing. Een weetje voor de volgende keer 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *