Tip

Eigenlijk ben ik te laat met deze tip, die je dan ook geen tip meer kunt noemen. Maandag wordt de derde episode van de vijfdelige serie ‘Melrose’ uitgezonden met de fameuze acteur Benedict Cumberbatch in de titelrol. Een pareltje. Gade en ik hadden het eerste deel samen bekeken en installeerden ons een paar dagen geleden voor deel twee, dat we dachten opgenomen te hebben. Maar toen we dat probeerden terug te vinden was er geen ‘Melrose’ in de afspeellijst te vinden, terwijl ik ervan overtuigd was deze aflevering geprogrammeerd te hebben. Niet dus. Een reconstructie levert op dat wij deel 1 tijdens ons verblijf in Drenthe zagen en ons voornamen de volgende delen te programmeren als we weer terug thuis waren. En dat waren we, of eerlijker gezegd, was ik vergeten. En dat wat je niet opneemt kun je niet terug zien, ook al omdat Ziggo niet alles terug laat zien. We hadden zeer genoten van deel 1 en ons al neergelegd bij het feit dat deel 2 ons onthouden zou blijven. Wij delen ons verdriet met de overbuurvrouw, die onze smart onmiddellijk en absoluut lenigt door te vertellen dat zij het bewuste deel wel heeft opgenomen. Vanmiddag bekijken wij die episode. By Jove (dat is de enige uitspraak die in dit verband past), wat kan tv toch mooi zijn. Nu al verheug ik mij op de delen 3, 4, en 5 die de komende maandagavonden laat worden uitgezonden. Ik ga ze opnemen.
Natuurlijk is dit een tip van niks, veel te laat. Deel 2 is nog een paar dagen terug te zien via de site van de VPRO en de inhoud van deel 1 is daar ook wel ergens te vinden. Het is dan misschien wel een beetje mosterd na de maaltijd, maar zeer de moeite waard, deze sterk autobiografische serie gebaseerd op de Patrick Melrose romans van Edward St Aubyn te bekijken.
En mocht het niet lukken om in te haken bij deze serie dan is er altijd nog die mooie novelle ‘Vrouw of Vos’ van David Garnett. Ook de moeite waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *