Uitstapje

Coquilles heeft Gade nodig voor een receptje. Onze vaste grootgrutter heeft maar een zeer bescheiden vis-afdeling. In niets te vergelijken met die van de meeste Franse supermarkten die meer soorten verse vis en verwante zaken in zijn met ijsblokken gekoelde toonbanken heeft liggen dan menige gespecialiseerde delicatessenzaak. Gade weet dat er in een belendend dorp op de woensdag een mobiele viskraam staat die kan wedijveren met de fruits de mer-afdeling van die Franse supermarkt. En bovendien is dat veel dichterbij dan de meest nabije Supermarché of Casino. Daarvoor zou je eerst heel België door moeten. Het dorp verderop is maar een paar kilometer weg.
Gade weet dat de viskraam daar  gestald wordt naast een van de mooiste supermarkten die zij kent. “Ga je mee?” vraagt ze, “dan maken we er een uitstapje van!” Altijd leuk, met daarna ergens koffie.
Als we het parkeerterrein op draaien is er geen viskraam te bekennen. Gade veronderstelt dat de kraam er alleen maar in het seizoen staat en niet in de winter. Plannen worden bijgesteld, alternatieven voor de coquilles bedacht. De leesbril die we daar kopen is natuurlijk geen vervanger, maar nu we er toch zijn ook onze leesbrillenvoorraad maar aangevuld en bij de kaasafdeling gevraagd wanneer de viskraam er wel is. De vriendelijke juffrouw zegt dat die er over een half uurtje wel zal zijn. We slaan nog wat zaken in, rekenen onze boodschappen af en ziet, inmiddels is de viskraam gearriveerd. Een keur aan vissen, schelpdieren, garnalen. Het water loopt mij in de mond bij het zien van al dat lekkers. Op een vraag van Gade krijgen we te horen dat coquilles vandaag helaas niet in het assortiment zitten. Ai. Maar de overgebleven keuze is ruim en de vers tonijnmoot komt in plaats van de coquilles.
Koffie. We rijden naar ons vertrouwde koffiecafé. Cappuccino met, omdat het een uitje is, een taartje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.