Vermaak

Ik vermaak mij graag met het lezen van een goed boek, wat gedichten. Ik kijk graag met Gade naar een mooie, maar in ieder geval vermakelijke tv-serie, ik geniet van een feestelijke maaltijd met vrienden gelardeerd met een onderhoudend gesprek. Er is veel om van te genieten.
Gisteravond waren de twee vriendinnen weer op bezoek. Kunstenaressen met een frisse en authentieke kijk op het kunst- en cultuurbeleid in stad en land. Zij wonen ook deels op het land en deels in de stad. Daar maken zij hun schilderijen, waarvan een paar ook ons huis sieren.  Hun jaarlijkse bezoek en maaltijd is bijna een traditie te noemen. Over een paar weken zullen zij weer hun onderkomen in de Gelderse bossen betrekken. Het rumoer van de stad achter zich laten. Er zullen ons dan weer berichten uit het bos van hun kindertijd bereiken en laten ze zien wie er nu weer in de holle boom huist. Geen beelden meer van voorbij varende boten op de grote rivier, maar opnames van autoritjes door rustiek lanen in een gebied waar de wegen nog van leem zijn. Maar voor het zover is genieten we van Gades culinaire kwaliteiten en elkaars gezelschap.
Ik vermaak me op andere momenten ook met het spelen met de kat, waarbij ik voortdurend de vraag heb of ik met haar of zij met mij speelt.  Onschuldig vermaak, dat aan mij zeer wel besteed is. Zo mag ik mij ook vermeien met een simpel spelletje op de computer. Favoriet blijft bij mij bubble shooter. Een speelveld met felgekleurde balletjes moet weg geschoten worden. Simpel en ik schaam me er niet voor om van tijd tot tijd dat spelletje te spelen. Ik houd geen scores bij. Bij echt spelen gaat het niet om winnen of verliezen. Daar gaat het om het spel zelf. Alleen het vermaak telt. Niet de winst. In spel kun je je verliezen. Dat is pure winst.

 

Eén reactie op Vermaak

  1. ellen van eldik schreef:

    I love Harrie !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *