Visite

Als ik de voorschriften lees die afgekondigd zijn rond het Virus ben ik eigenlijk een paria geworden. Het staat er keihard: “Ga niet op bezoek bij mensen van 70 jaar of ouder en mensen met een kwetsbare gezondheid.” Hatsjikidee, in een zinnetje blijk ik tot twee te vermijden categorie├źn te behoren. Ik heb mij daar overigens keurig aan gehouden, ik heb niemand in ons huis toegelaten, behalve dan de twee mannen die een nieuwe vloer in onze slaapkamer hebben gelegd. Maar toen heb ik me opgesloten in mijn werkkamer op veel meer dan anderhalve meter afstand. Nee, ik ben de laatste weken niet op viste geweest en evenmin heb ik bezoek thuis ontvangen. Ik volg de RIVM-adviezen keurig op. Was mijn handen al zo vaak dat ze behoorlijk schraal aan het worden zijn, nies in mijn elleboog en gebruik papieren wegwerpzakdoekjes. Heldere regels, zonder al te veel moeite op te volgen. Iets ingewikkelder vind ik het volgende advies: “Ontvang zo min mogelijk bezoek (maximaal 3 bezoekers).” Ik woon samen met Gade (spoiler alert!). Niet dat er ook maar iemand bij ons op bezoek mag komen, maar desondanks vraag ik mij af of die drie bezoekers per persoon is of per huishouden? In het eerste geval gaat het dan dus om in totaal 8 personen, 3 bezoekers voor mij, 3 voor Gade plus wij zelf. Maar 8>3. Geldt het aantal bezoekers per huishouden dan is het ook al te veel want 3 bezoekers plus Gade en mij is 5 en ook dat is >3. We kunnen dus volgens de regels 3 bezoekers ontvangen als we er zelf niet bij zijn!
Maar zo ver hebben we het niet laten komen. Grote gezelschappen ontvangen wij via ‘Zoom’. Haalt het natuurlijk niet bij gewone visite maar is in deze nieuwe tijden voorlopig in ieder geval een redelijk alternatief.
Ontvangen we dan helemaal geen bezoek? Ja hoor. Zoonlief is met zijn echtgenote langs geweest. In de voortuin hebben we twee stoelen klaargezet. Gade en ik bleven op veilige afstand achter de klapdeur. Aanraken was er niet bij. Maar het lijkt toch al weer meer op visite, dan alleen maar via een beeldschermpje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *