Wachten

Gisteren werd het weer eens bevestigd. Natuurlijk hebben we ons op een dag meer dan 1500 kilometer verplaatst, maar heel veel van de reistijd werd niet ingenomen door daadwerkelijke verplaatsingen, maar heel veel tijd ging teloor door wachten, wachten en wachten.
Wij vertrokken om iets over tienen van ons fantastische vakantieverblijf in de Italiaanse Marche. De laatste twee dagen in een zonovergoten decor. Tien over half twaalf stallen we na enig zoeken,-Italiaanse aanwijsborden staan vaak op plaatsen waar je ze niet verwacht, als ze er al staan- onze huurauto op de parkeerplaats van Hertz en leveren we de sleutels in. Inchecken is nog niet mogelijk. We hadden best een uur later kunnen vertrekken maar ik ben zo van je weet maar nooit wat er kan gebeuren, dus laten we maar op tijd vertrekken. Maar er gebeurde niets. Geen haperend voertuig, geen onverwachte file. Er was zelfs nog tijd voor een cappuccino onderweg. Het wachten tot de balie open ging vullen we met een lichte maaltijd. Het vliegtuig zou om 15.20 uur vertrekken, de balie gaat om 13.20 uur open. Inchecken en dan het ritueel van de veiligheidscontrole. Horloge af, zakken leeg, riem af, soms zelfs je schoenen uit. Die mag ik aanhouden. Toch bliept het controlepoortje als ik er door heen ga. Een vrouwelijke beambte houdt mijn tegen en waarschuwt haar mannelijke college voor het fouilleren. Het lijkt wel een plezierige massage, zo grondig word ik betast. Hij vindt mijn pillendoosje. Dat mag ik houden. Dan begint het grote wachten. Geen maaltijd meer, geen drankje, maar hangen in de stoelen tot je verder mag. Dat duurt langer dan verwacht. Om 15.20 uur zouden we vertrekken, het wordt 40 niet nader verklaarde minuten later. Vliegreizen maken betekent niet alleen twee uur vliegen, maar zeker ook vier uur wachten en dan tel ik het wachten op je koffer bij aankomst en het wachten op de shuttle naar de parkeerplaats niet eens mee. Om half acht zijn we thuis. Negen en half uur gereisd, waarvan meer dan de helft gewacht. Vliegreizen gaat snel, eigenlijk te snel voor het mensenlijf. Misschien wordt er daarom zoveel wachten bij ingebouwd. Om de gemiddelde snelheid wat te verlagen en tot een meer menselijke maat terug te brengen.

2 reacties op Wachten

  1. john ponsioen schreef:

    fijn dat jullie weer gezond in nijmegen zijn aangekomen.
    het weer zal als vanouds weer even wennen zijn !
    tot spoedig.

  2. Heleen schreef:

    Tja, je had ook nog lekker kunnen genieten bij ons tot een uurtje of 12, maar je was niet te houden! Veel liefs vanuit het zonnige Montelparo, heleen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *