Wat is wijsheid

Over een uur gaan ze het in de Kamer weer hebben over de corona-pandemie. Daar zullen ze het de komende tijd, maanden, ik denk zelfs jaren, nog wel over hebben. Ik heb niet het idee dat dat gepalaver iets oplevert. Praatjes vullen geen gaatjes en ik geloof ook niet dat  het virus zich iets zal aantrekken van de politiek geladen beschouwingen daarover. Het virus gaat zijn eigen gang en laat zich niets gelegen liggen aan aangenomen moties, zelfs niet als die kamerbreed aanvaard zouden worden. Ik kan me niet voorstellen dat het virus ook maar een moment, de beraadslagingen gehoord hebbend, zal bedenken van kom, laat ik mij maar eens een beetje terugtrekken, het is nu wel genoeg geweest. Het virus laat zich niet leiden door democratische principes, hoe democratisch het zich zelf ook gedraagt. Jong, oud, man, vrouw, dik, dun, ziek, gezond, het virus kiest zelf waar en hoe toe te slaan.
Er zijn zelfs mensen die het bestaan van het virus ontkennen en die denken je rug op met je adviezen. Voor hen bestaat er geen virus, zijn maatregelen onzin en is er ook niets om je aan te houden. Komt wel bij dat er soms ook het onmogelijke van de mens gevraagd wordt. Heb je eindelijk een kaartje kunnen bemachtigen voor een voetbalwedstrijd, scoort jouw favoriete club en wat moet je doen: Bek houden is het advies. Iedereen die ook aar eens een keertje in een stadion heeft meegeleefd weet dat dat vragen om het onmogelijke is. Dan maar helemaal geen publiek meer bij wedstrijden? Ik ben benieuwd wat de Kamer daar straks over te zeggen zal hebben, maar het helemaal stil krijgen zullen niet.
Met terugwerkende kracht weet iedereen hoe het eigenlijk weken, maanden geleden al had gemoeten. Dat weet ik zelfs, daar heb ik geen RIVM, OMT, Osterhaus voor nodig. Maar wat moet er nu gebeuren, wat is nu wijsheid? En wennen wij aan het nieuwe normaal? Ik heb er nog steeds moeite mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.