World Book Store Day

Er is haast geen dag die niet aan iets min of meer bijzonders is gewijd. Een dag voor het een of tegen het ander. Dachten we ooit aan Moederdag of Vaderdag genoeg te hebben, vergeet het maar. Noem maar een onderwerp of er is wel een dag aan gewijd: analfabetisme, parkinson, aids. Noem maar een kwaal of ziekte, een aandoening of vergeten groep en ergens heeft iemand of iets er wel een dag naar vernoemd. Alleen deze week alleen al vierden we volgens de website met bijzonder dagen: de Dag van  de Aarde, Werelddag van het Boek en de Auteursrechten, Wereld Proefdierendag, Koningsdag, Werelddag voor Veiligheid en gezondheid op het werk en de Dag van de dans.  Mijn liefje , wat wil je nog meer. Elke dag is er wel iets te vieren of te gedenken als het aan de Verenigde Naties, de WHO of de traditie ligt.
De hier boven aangehaalde site lijkt uit te blinken in volledigheid, maar dat is maar schijn. Want zaterdag 29 april is er nog een feestdag die niet in dat lijstje staat, dan is het namelijk World Book Store Day. De dag dat de boekhandel in het zonnetje wordt gezet. Ook mijn eigen boekhandel doet daar van harte aan mee met een programma met tal van grote en kleine activiteiten op deze zaterdag. Schrijvers signeren, lezen voor, worden geïnterviewd. Een paar weken geleden werd ik gebeld door de baas van de boekhandel of ik mij zelf zou willen laten lenen voor een bijdrage middels een ode aan de boekhandel. Natuurlijk wilde ik dat wel, als het maar bij een bescheiden bijdrage bleef. Ik ben van het korte baanwerk. Maar het mocht wel iets meer worden dan de gebruikelijke lengte van mijn dagelijkse blog. Het werden zo’n 750 woorden. Morgen om 11.00 zal ik mijn Ode aan de Boekhandel bij Dekker van de Vegt uitspreken. En later op de dag is hij hier te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *